resource partners

IoT GPS-expert

Gemaakt in 2011, Geavanceerde sportinstrumenten is een Zwitsers bedrijf gevestigd in de Olympische hoofdstad Lausanne.

ASI’s expertise werd gesmeed uit de passies van de twee oprichters: sport en elektronica.

Het eerste product dat door ASI op de markt werd gebracht, was FlyNet; gewijd aan het beoefenen van paragliding. FlyNet-technologie vormt de oorsprong van de ontwikkeling en knowhow van ASI. De vereisten van paragliding hebben het inderdaad mogelijk gemaakt om een reeks ultraprecieze sensoren aan boord te ontwikkelen, waaronder positie (GNSS) en beweging (IMU).

Momenteel is ASI een expert in deze technologie. De ontwikkelingsstrategie is erop gericht om oplossingen op de markt te brengen voor atleten die hun prestaties willen verbeteren. De oplossingen omvatten de sensoren, de software, het ontwerp van de interfaces en de definitie van de algoritmen. Het leidmotief van ASI is om gebruikers “gebruiksvriendelijke”, nuttige (toegevoegde waarde), objectieve, zeer nauwkeurige en betrouwbare tools te bieden. Al 9 jaar voldoen Advanced Sport Instruments aan de behoeften van teamsporten en individuele sporten.

Ontwerp en sportkleding

INVERSE TEAMS BENELUX is een bedrijf gespecialiseerd in het creëren en vervaardigen van technische sportkleding. INVERSE TEAMS BENELUX ontwerpt, vervaardigt en personaliseert technisch textiel en accessoires door middel van sublimatie-, zeefdruk- en borduurdruktechnieken.

INVERSE TEAMS BENELUX modelleert uw projecten rekening houdend met de technische beperkingen die verband houden met de discipline of de functie van de kleding, en rekening houdend met de integratie van grafische elementen (grafisch charter, patroon, logo van de sponsor).

Expert intelligent textiel IoT

Marktleider, het Canadese bedrijf HEXOSKIN biedt sinds 2012 een reeks ultramoderne slimme kleding aan, waaronder lichaamssensoren in comfortabele kleding voor continue en nauwkeurige monitoring van de gezondheidsstatus. Het biometrische kledingstuk van Hexoskin is een echt draagbaar laboratorium dat uw hart-, ademhalings- en activiteitsgegevens vastlegt en registreert.

menselijke prestatie-expert

PLF Teamsport is een digitale applicatie gewijd aan fysieke gezondheid en prestatieprojecten voor voetbal gemaakt door internationale professionals in fysieke voorbereiding onder leiding van Pascal Fabre. PLF Teamsport is een ideale oplossing voor tactische periodisering of geïntegreerde trainingsprojecten om het fysieke niveau van uw atleten te ontwikkelen. Een efficiënte digitale oplossing om de individuele monitoring van uw ploeg te verbeteren en het welzijn ervan te verzekeren.

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

Een passie voor technologie om te delen.

De Faculteit Toegepaste Wetenschappen van ULiège biedt een breed scala aan opleidingen aan, gaande van bachelor tot doctor. Uitgerust met de modernste apparatuur, wordt ons onderzoek internationaal erkend en bestrijkt het een verscheidenheid aan technische en informatica.

Met haar opleiding en onderzoek wil de faculteit zowel technologische innovatie als haar verantwoord gebruik bij het bouwen aan een betere wereld bevorderen.

FIFA Medical Center of Excellence

SPORT², afkorting van ‘ Multidisciplinaire dienst – Orthopedie, revalidatie, traumatologie – Gezondheid van sporters », Is een entiteit van het CHU en de Universiteit van Luik waarin artsen en paramedici zijn gegroepeerd die gespecialiseerd zijn in sport en de pathologieën ervan, maar ook in de preventie van blessures, re-atletiek en de optimalisatie van sportprestaties.

SPORT² is ontwikkeld om de zorg en opvolging van amateur- of topsporters te optimaliseren. SPORT² e loopt voorop bij functionele verkenningen op het gebied van sport (isokinetische testen, stresstesten en fysiologische verkenningen, meting van intramusculaire druk, 3D biomechanische analyse, enz.).

De meest recente behandelingen zoals schokgolven en infiltratie van plasma-rijk aan bloedplaatjes (PRP) worden ontwikkeld, bestudeerd en uiteraard beschikbaar gesteld aan atleten van alle niveaus. Deze expertise, al erkend in meerdere samenwerkingen, werd door de FIFA bevestigd als ” FIFA Medical Center of Excellence “, Door het Internationaal Olympisch Comité als” IOC-onderzoekscentrum ter voorkoming van letsel en de gezondheid van atleten “En door de Internationale Federatie van Sportgeneeskunde als” FIMS Collaborative Center of Sports Medicine “.

 

F. faculteit geneeskunde

Binnen de Faculteit Geneeskunde Motorwetenschappen (een bredere term dan “lichamelijke opvoeding”) bieden opleidingen voor de toekomst die gericht zijn op menselijke lichamelijke activiteit, of het nu gaat om sport of vrijetijdsbesteding, in relatie tot prestaties en / of welzijn en gezondheid. Deze aspecten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van het individu en zijn nauw verbonden met de huidige evolutie van onze samenleving.

Het onderwijs is gebaseerd op een zeer complete theoretische opleiding (levenswetenschappen, menswetenschappen, fysieke en sportieve activiteiten …) en op een groot aantal praktische cursussen en stages gericht op de ontwikkeling van motorische vaardigheden en het verwerven van vaardigheden. Algemeen en specifieke professional. Bij ULiège is een essentieel kenmerk van deze opleiding zijn wetenschappelijke basis op hoog niveau : het vereist nieuwsgierigheid, kritisch denken en synthese, toewijding aan studies en verantwoordelijkheidsgevoel.